Direct naar de inhoud van deze pagina

Trainingsaanbod 2018-2019

Het trainingsaanbod voor 2018/2019 is gratis! Hierbij geldt wel inschrijven is deelnemen, anders worden kosten van de training in rekening gebracht.

LET OP! Aanmelden gaat via de vrijwilligersacademie Nissewaard, u wordt automatisch doorverwezen naar de website www.vrijwilligersacademienissewaard.nl.

Welkom op de club!

Welkom op de Club legt een basis voor een gastvrij verenigingsleven, waar sporters, vrijwilligers, sponsoren en gasten zich thuis voelen. Wat is gastvrijheid? Hoe kan dit bijdragen aan ledenwerving en ledenbehoud of het werven van vrijwilligers? We benaderen gastvrijheid praktisch en concreet,zodat je er meteen mee aan de slag kan. We laten vele sportvoorbeelden zien, gaan aan de slag met omdraai-oefeningen en geven tips.

Datum: 22 januari 2019
Locatie: American Football Vereniging Spijkenisse Scouts, Tennispad 1.
Tijd: 18.45 uur inloop, 19.00 uur start (3 uur)

inschrijven-rdam

Themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jaar

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn volop in ontwikkeling. Ze worden zich bewust van wat ze goed of juist minder goed kunnen. Ze leren zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste ambities. Zelfvertrouwen is in deze fase een centraal thema. In deze training leer je zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen met aandacht voor plezier.
Docente Ine Klosters: "Een coach móet meer bieden dan alleen de technische vaardigheden van de betreffende sport. Het gaat er niet alleen om hoe een pupil een pass moet geven of in welke hoek de bal moet. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar leren op de sportvereniging allerlei vaardigheden die ze kunnen gebruiken op
school, thuis en later in hun verdere leven. De toegevoegde waarde van een sportvereniging en een coach ligt naar mijn mening niet in de medailles, maar in de maatschappelijke functie. Sport is na het gezin en school het derde opvoedmilieu voor kinderen."
In deze scholing leer je om zowel sportieve als pedagogische thema's in je trainingen te verwerken en samen met het kind te ontdekken wat ze allemaal al kunnen en willen leren. Als coach heb je een belangrijke tool in handen om het zelfvertrouwen van je sporters te vergroten. Natuurlijk houd je als trainer van je sport en wil je die liefde graag overdragen. Maar je hebt ook de kans om aan je trainingen een extra dimensie te geven en echt iets aan het leven van je sporters toe te voegen. Dat maakt het trainen zoveel leuker, ook voor jezelf. Belangrijke onderdelen van de scholing zijn: plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelf-ontdekkend leren. Kinderen worden zich bewust van wat ze leren en bereiken.
De scholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van trainingen aan sporters. Een diploma is niet vereist. Deze scholing wordt aangeboden op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Datum: 4, 11, 18 februari 2019
Locatie: ntb
Tijd: 18.45 uur inloop, 19.00 uur start (3 uur)
Let op! Deze training is naast theorie ook actief op het veld en in de zaal

inschrijven-rdam

Scoren met Social Media

10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Wat kun je als sportvereniging uit social media halen? Hoe kun je bijvoorbeeld zorgen voor extra clubbinding? Of nieuwe leden werven? En hoe zorg je dat leden als ambassadeur de club promoten? In deze praktijkgerichte sessie krijgt u concrete handvatten aangereikt hoe de club zich optimaal kan profileren met netwerken als Facebook, Twitter en Instagram.Datum: 14 februari 2019
Locatie: Wijkcentrum de Akkers, Lenteakker 5
Tijd: 18.45 uur inloop, 19.00 uur start (3 uur)

inschrijven-rdam

Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding

Heeft uw vereniging meer sponsors nodig? Of heeft u met uw vereniging plannen voor aanpassing van uw complex en moet hier nog financiering nog geregeld worden? Dan is deze precies wat u nodig heeft.
Peter van Baak (1979), mede-oprichter van SponsorVisie, AdsToSport en Crowdfunding voor Clubs, heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang tophockey bij T.H.C. Hurley. Daarnaast was hij actief als ondernemersadviseur. In 2010 startte hij SponsorVisie met als doel om sponsoring van lokale sportverenigingen te veranderen. Peter van Baak behandelt in het eerste deel de kansen die er liggen in een vernieuwend sponsorbeleid en in het tweede deel welke mogelijkheden crowdfunding biedt voor verenigingen en hoe dit succesvol wordt toegepast.

Datum: 18 maart 2019
Locatie: Zuidlandse Korfbal Vereniging ZKV, Kerkweg 82
Tijd: 18.45 uur inloop, 19.00 uur start (3 uur)

inschrijven-rdam