Thuisgekookt

Vestigingsplaats
Utrecht
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.thuisgekookt.nl
Omschrijving
Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisgekookt brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen en leert meteen iemand uit de buurt kennen. Op dit moment zijn er 11.500 thuiskoks aangesloten en worden er via Thuisafgekookt per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.

Thuisgekookt maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die - vanwege hun gezondheid - niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat dan 1, 2 of soms zelfs 3 keer in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

We zijn actief in 9 gemeenten
Thuisgekookt werkt in 2020 samen een aantal focusgemeenten: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Nijmegen, Nieuwegein, Vlaardingen & Delft. Deze focusgemeenten financieren de uren die nodig zijn voor het maken van de juiste matches en het ontplooien van extra activiteiten in deze gemeenten om Thuisgekookt daar verder te laten groeien. We zijn dan ook alleen in deze 9 gemeenten echt actief, in alle andere gemeenten mag het platform gebruikt worden (wij geloven in de kracht van delen), maar kunnen wij verder helaas niet ondersteunen.
Afbeelding over 'Hollandse pot' hobbykoks gezocht!
Heel Nederland

'Hollandse pot' hobbykoks gezocht!

Thuisgekookt

Kook jij de komende tijd een stamppotje extra voor een van je buurtgenoten? Stichting Thuisgekookt verbindt buurtgenoten met elkaar...

Logo van Thuisgekookt