Hoe gebruik je de website?

Vind alle antwoorden op je vragen over de website & handige tips!
Hoe gebruik je de website?Algemeen › Wat is de minimale leeftijd?

Wat is de minimale leeftijd?

Om jezelf te kunnen registreren op NLvoorelkaar moet je minimaal 16 jaar zijn. Gebruik je één van onze lokale websites? Dan zou het kunnen dat de minimale leeftijdsgrens anders is dan bij NLvoorelkaar, bijvoorbeeld: 14 of 18 jaar.

Account aanmaken jonger dan 16 jaar

Ben je nog geen 16 maar wil je wel een account op de site aanmaken? Bijvoorbeeld omdat je vrijwilligerswerk wil doen of een maatschappelijke stage zoekt? 

Dan kan dat alleen op de websites waar de minimale leeftijd lager is. Je moet dan wel minimaal 14 jaar zijn. Let op! Vraag toestemming aan je ouders verzorgers voordat je een account aanmaakt. Ben je tussen die 14 en 16 jaar, dan mag je alleen vrijwilligerswerk doen. Je mag niet zelf een hulpvraag plaatsen. Wil je wel een hulpvraag plaatsen? Vraag dan jouw ouders/verzorgers om een account voor jouw aan te maken. Op deze manier kom je veilig met anderen in contact via onze website.

Wil je weten welke leeftijd de site hanteert die jij gebruikt?

Typ dan in de adresbalk het adres van de website in gevolgd door /minimale-leeftijd. Bijvoorbeeld: www.XXXXvoorelkaar.nl/minimale-leeftijd. Klik hierna op enter. Op deze manier kun je achterhalen welke minimale leeftijd de site die jij wilt gebruiken hanteert.

Helpcentrum_Algemeen_-_wat_is_een_match.JPG

Zo hanteert Zorgzaam010 bijvoorbeeld deze leeftijden:

  • minimum leeftijd: 14 jaar voor vrijwilligers en 16 jaar voor hulpvragers
  • leeftijd 14-16: je kunt je registeren (met toestemming van je ouders) en alle vragen en aanbod bekijken 
  • leeftijd 16-18: je kunt je registreren, alle vragen en aanbod inzien en een hulpvraag plaatsen
  • leeftijd 18+: je kunt gebruik maken van alle bovengenoemde mogelijkheden op het platform 

Hier kan je een volledig overzicht vinden van alle lokale websites.

Registratie door ouder of voogd

Door jezelf te registreren verklaar je dat je minimale leeftijd hebt. Iedereen jonger dan 16 jaar dient toestemming te hebben van zijn of haar ouders/verzorgers om een account aan te maken. Ben je te jong om jezelf te registreren en wil je toch anderen helpen? Vraag dan bijvoorbeeld je ouders om een account voor je te maken. Op deze manier kom je veilig met anderen in contact via onze website.

 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?