Direct naar de inhoud van deze pagina

Bewonersinitiatief

De gemeente stelt budget beschikbaar voor bewonersinitiatieven in de hele gemeente Nissewaard.

Voor welke activiteiten kunt u subsidie aanvragen?

Een subsidie bijdrage kan uitsluitend worden verstrekt voor activiteiten die bijdrage aan een bewonersinitiatief dat gericht is op de verbetering van de leefbaarheid in de kern, wijk, buurt of straat en/of de verbetering van de samenwerking en het contact tussen de bewoners. Het initiatief moet realistisch en haalbaar zijn en met draagvlak bij andere bewoners in de kern wijk, buurt of straat.

Een eenmalige activiteit subsidie wordt verstrekt aan inwoners die een binnen de kaders van de regeling passend initiatief willen uitvoeren. Een jaarsubsidie is uitsluitend bedoeld voor inwoners die minimaal vijf huishoudens uit dezelfde buurt vertegenwoordigen en minimaal 3 activiteiten organiseren passend binnen de kaders van deze regeling.

Aanvragen subsidie? U kunt onderstaande subsidievormen online aanvragen door de formulieren te downloaden.. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende vormen, subsidieregel en wie uw contactpersonen zijn.

Welke verschillende subsidie vormen zijn er? Voor een bewonersinitiatief kunt u uit onderstaande mogelijkheden kiezen.

Wilt u direct een aanvraag doen dan kunt u dit ook via het algemene aanvraagformulier van de gemeente Nissewaard doen. Klik hier om naar het formulier te gaan.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 0181 en vragen naar het subsidieteam of het team Combinatiefunctionarissen.